ÇÖP EVLER
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalardan biri de çöp evlerin temizliğinin organize edilmesi işidir. Vatandaşlarımız apartmanlarında ikamet eden ve çöp biriktiren şahısları Müdürlüğümüze dilekçe ile bildirebilmektedirler. Ancak bu hizmetin uygulanması için apartmanda oturan herkesin yöneticileri vasıtası ile dilekçeleri müdürlüğümüze ulaştırmaları gerekmektedir.
Şikayet mahallinin çöp ev olduğuna dair ön araştırma yapıldıktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile yapılan ortak çalışmayla çöp niteliği taşıyan atıkların tahliyesi sağlanmaktadır.

SIHHİ ŞİKAYETLER
Müdürlüğümüz bünyesinde vatandaşlarımızdan gelen sıhhi şikâyetlerin değerlendirilmesi işi de yapılmaktadır. Sıhhi şikâyetler iki aşamada değerlendirilir; bina içi (daireler arası)  ve bina dışı (arka, yan binalar) olmak üzere. Her iki aşamada da sorun aktif bir şekilde sürekli devam ediyor olmalıdır. Şikayetler bina dışı olduğunda ASKİ ekiplerinden görüş alınması gerekmektedir. ASKİ’den gelen cevaba göre işlem yapılmaktadır. Ancak sorun giderildikten ya da ortadan kalktıktan sonra oluşan zararın tazmini Belediyemiz uhdesinde olmadığından vatandaşlarımızın hukuki yollara başvurması, bilirkişi marifeti ile zararını tazmin ettirmesi gerekmektedir.