• Ayrıca Halk Bankası'nin bütün şubelerinden ve e-belediye üzerinden masrafsız vergi ödemesi yapabilirsiniz.

MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİMİZ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

Cenaze Hizmetleri

Evde vefat eden vatandaşlarımızın ölüm raporları cenaze hekimliği hizmet alımı yolu ile 7 gün 24 saat hekim gönderilerek mobil aracımız vasıtasıyla düzenlenmektedir.

Evde Diş Sağlığı Hizmeti

Yatağa bağımlı ve engelli vatandaşlarımızın hastanelere ulaşım sorunlarına çözüm üretebilmek için ücretsiz evde diş hekimliği hizmeti verilmektedir. Bu hizmetimizin daha da gelişmesi için bir adet araç giydirilerek “Mobil Diş Kliniği” halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Aqua Park

Belediyemize bağlı park ve bahçelerde geyik, Ankara keçisi, midilli, tavus kuşu, kuğu, ördek ve diğer kuş türleri mevcuttur. Bu parklardaki hayvanların sağlık, bakım, beslenme ve yem temini müdürlüğümüzce yapılmaktadır.

Kent Zararlılarıyla Mücadele

Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce uçkun (sinek ve sivrisinek) mücadelesi için çalışmalar Şubat ayı içerisinde başlamaktadır. Şubat ayından itibaren larva mücadelesi için Jit (sulak) alanlarında, dere boylarında, Bağlum atık su kanalında ve bölgemizde larva gelişimine sebebiyet verecek su birikintilerinde larva ilaçlaması periyodik olarak yapılmaktadır.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu  gereği sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon merkezimiz 100 hayvan kapasiteli olarak hizmete sunulmuştur. Burada sokak hayvanlarının bakım, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri gerçekleştirilerek sahiplendirilmeleri yapılmaktadır. Sahiplendirilemeyenler kayıt altına alınarak kulak küpe numarası verildikten sonra alındıkları doğal ortamlarına bırakılmaktadır. Sokak hayvanlarının beslenmesi için park, bahçe ve uygun yerlere beslenme odakları oluşturulmuştur.

Veteriner Hizmetleri Birimi

Veterinerlik hizmetlerimiz uzman hekimler tarafından sahipsiz sokak hayvanları için devam etmektedir. Bu amaçla 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem kanunu gereği Zoonoz (hayvandan insana bulaşan) hastalıkla mücadele çalışmalarına hız kazandırmak için önümüzdeki günlerde ?Zoonoz Hastalıklara karşı aşılama, koruyucu hekimlik ve kısırlaştırma? amaçlı ücretsiz kampanyalar düzenlenecek, halk ve hayvan sağlığı danışmanlık hizmetleri verilerek halkı bilinçlendirme çalışmaları yapılacaktır.

Çevre Sağlığı Denetimi Birimi

Çevre Sağlığı Denetim Birimimiz bünyesinde sıhhi şikayetlerin değerlendirilmekte ve çöp evlerin temizliğinin organize edilmesi için gerekli işlemler yürütülmektedir.

İdari Şema

Misyonumuz

Keçiören halkının katılımını sağlayarak, üretilen hizmetlerde kentsel yaşam kalitesine erişimi kolaylaştırmak ve sağlıklı çevre sağlıklı toplum bilincini geliştirmeksağlık konusundaki gelişmeleri en yakından takip etmek, halkın yaşadığı alanda sağlık açısından oluşabilecek olumsuzlukları ivedilikle fark etmek, bu sorunlara karşı çözümler üretmek;

İlçemizde yaşayan hayvanların yaşam hakkını destekleyici çalışmalarla onların sağlığını da tehlikeye düşürecek durumların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yürütmektir.

Vizyonumuz

Keçiören Halkının ve Keçiören'de yaşayan hayvanların sağlık konusunda desteklendiği, haklarının korunduğu ve geliştirilmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğü, tüm çevre ve sağlık sorunlarının çözümüne kolaylıkla ulaşılabildiği bir kent profili çizmek.