23 Kasım 2023

Keçiören Belediyesi Sanat Galerisi’nde yer alan “Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Bir Asırlık Emek” konulu sergide Keçiören Danişment Çiçekli İlkokulu`nun minik öğrencilerine yönelik karagöz oyunu sergilendi. Kukla ve Karagöz Sanatçıları Bahadır Bıyıklı ve Şafak Poyrazoğlu tarafından sergilenen oyunla, geçmişten günümüze gelen geleneksel Hacivat oyununun çocuklara tanıtılması ve sevdirilmesi amaçlandı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Türk kültürünün kadim değerlerini gelecek nesillere tanıtmak için düzenlenen karagöz oyununun yoğun ilgi gördüğünü belirterek, etkinliğe gelen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Bu arada toplam 290 eserin bulunduğu Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Bir Asırlık Emek Sergisi’nde 100 yıllık kuklalar da sergileniyor. Sergi 4 Aralık’a kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.