10 Kasım 2023

Keçiören Belediyesi iş birliğinde Filistin Devleti Büyükelçiliğinin “Kardeş Gazze`ye Selam” ve Kadın Birliği Platformu’nun (KABİP) “Geri Dönüşüm ve İkinci El Çarşısı Yardım Programı” Keçiören Kalaba Kent Meydanı`nda düzenlendi.

Programın açılışına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Filistin Devleti Ankara Büyükelçisi Faed Halid Abd Mustafa, KABİP Başkanı Nagihan Çıtak, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakmak, AK Parti Ankara Milletvekilleri Zehranur Aydemir, Asuman Erdoğan ve Zeynep Yıldız, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve gönüllü kadınlar katıldı.

Başkan Turgut Altınok, Geri Dönüşüm ve İkinci El Çarşısı Yardım Programı’nda yaptığı konuşmada, “Gazze’de dünyanın gözü önünde bir insanlık suçu ve soykırım yaşanıyor, uluslararası hukuk suçu işleniyor. Çok yüzlü batı, sözde özgürlükler ülkesi ABD Filistin’de soykırım yapıyor. Çocukların ve annelerin çığlıkları birçok âlemi yıkacak. İsrail tarihinden de ders almıyor. İsrailoğulları devlet kurmuş, mazlum insanları geçmişte de ezmiş, sonra kendileri soykırıma maruz kalmışlar. Yahudileri, Kanuni döneminde İspanya’dan kurtaran da bizim ecdadımızdır. İsrail şimdi kendini bombalıyor, kendini yakıyor. Zulmünün ve zalimliğinin bedelini elbet ödeyecek. Filistin’in, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. En net ve tek tok ses Cumhurbaşkanımızdan çıkıyor. İnanıyorum ki necip Türk milleti, kardeşlerimiz için elinden geleni yapacaktır. Yüreğimiz yanıyor. Dileğimiz, bu savaşın bir an önce durması ve bu soykırımın sona ermesidir. İsrail’i kınıyoruz. Destek veren iki yüzlü Avrupa’yı ve Amerika’yı kınıyoruz. KABİP’e ve AK Parti Ankara İlk Kadın Kolları Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada heybesinde olanı getirip satan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar satış yapılan çarşıyı gezdiler. İsrail’in Gazze’ye yönelik acımasız saldırılarına karşı tek yürek olan kadınlar, Filistinlilere destek vermek için Geri Dönüşüm ve İkinci El Çarşısı açarak iki gün boyunca elde ettikleri gelirleri Gazze’deki masumlara gönderecekler.