AZERBAYCAN KÜLTÜRÜ KEÇİÖREN'DE

Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, on birinci gecesinde Azerbaycan'ı ağırladı. Keçiörenlilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede Azeri halk oyunları gönülleri feth etti.

Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, dünya ülkelerini Keçiören'de ağırlamaya devam ediyor. Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin on birinci gecesinde konuk ülke Azerbaycan oldu. Azerbaycan Gecesi'ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Azerbaycan Sumgayit Belediye Başkan Yardımcısı Samir Badelov, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Biz Bir Millet İki Devletiz

Gecenin açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören'de Türkiye ile bir millet iki devlet olan Azerbaycan'ı ağırladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Azerbaycanlıları "can kardeşlerimiz" olarak nitelendiren Başkan Ak, "Bugün dünya'nın evi Keçiören'de Azerbaycan'ı misafir ettik. Biz bir millet iki devletiz. Onlar bizim can kardeşlerimiz, birer parçamız. Bir millet iki devlet dediğimiz Azerbaycan'dan gelen misafirlerimizi ağırladığımız için çok mutluyuz. Değerli sanatçı kardeşlerimizden kulağımıza yabancı olmayan en güzel ezgileri dinledik. Azerbaycan bizim dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne düzenli olarak katılan ülkelerden. Ben bu nedenle değerli büyükelçimize ülkem adına çok teşekkür ediyorum. Oradaki can kardeşlerimize selam ve sevgi sunuyorum" dedi.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov da konuşmasında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. Keçiören'de bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Büyükelçi Bağırov, "Bu güzel Ramazan akşamında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese ve Keçiören Belediye Başkanımız dostumuz Mustafa Ak'a yürekten teşekkürlerimi bildirmek istiyorum. Ramazan ayı bizim büyük İslam Dünyası'nın ortak bir manevi değeridir. Bugünde Ankara'nın başkenti sayılan Keçiören'de biz büyük bir geçmişe ve uzun bir tarihe sahip olan manevi değerlerimizi burada sergileyerek, sahneleme imkanı bulduk. Her zaman olduğu gibi bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin gelecekte de devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Azerbaycan Sumgayit Belediye Başkan Yardımcısı Samir Badelov ise Azerbaycan'dan sevgi ve saygılar getirdiklerini belirterek Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov ve Azerbaycan Sumgayit Belediye Başkan Yardımcısı Samir Badelov'a teşekkür plaketi ve hediye takdim etti. Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov da Başkan Ak'a Azerbaycan'a özgü bir hediye verdi.

Azerbaycan Gecesi'nde Sumgayit Belediyesi Loğan Grubu üyeleri Azerbaycan'a özgü parçaları seslendirdi. Keçiören Belediyesi Konservatuarı Halk Dansları Ekibi de gecede Azerbaycan'a özgü folklor gösterilerini sahneledi.Gösterilerin ardından protokol üyeleri birlikte Azerbaycan Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.

31.07.2012