23 Şubat 2023

Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Ufuktepe Ortaokulunun kütüphane ve laboratuvarının güçlendirilmesi için “Bir Tuğla da Bizden” programı düzenlendi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen programda okula yüzlerce kitap ve laboratuvar ekipmanı teslim edildi.

Programda katılımcılara hitaben konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Çocukluğumuzda hafızamızda kalan hadiseler, olaylar vardır. Bunlardan bir tanesine sizler de şahit oldunuz. Bu da yeryüzünün en yıkıcı depremi. Rahmete giden tüm deprem şehitlerimize Rabbimden rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Temennimiz Rabbimin böyle bir felaketten ülkemizi ve insanlığı koruması...” dedi.

Depremle birlikte Türk milletinin kenetlendiğini de dile getiren Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu vesileyle şunu da gördük ki, Türk milleti zamanı geldiğinde Milli Mücadele ruhuyla kardeşlerine koştu. Herkes neyi varsa, çıkınında ne varsa afetzede kardeşlerimize koştu. Bütün Keçiörenli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerek AK Parti ilçe teşkilatımız gerekse sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle yüzlerce tır yardım gönderdik. Buraya da çok sayıda depremzede vatandaşımız geliyor. Gelen kardeşlerimize ne tür destek verebileceğimizin çalışması içerisindeyiz. Evini açan, eşyasını veren vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Depremzede kardeşlerimize yüreğimizi, gönlümüzü, bağrımızı açtık ağırlıyoruz. Ağırlamaya da devam edeceğiz. Tabii bundan ders alacağız. Aranızdan jeoloji mühendisleri, inşaat mühendisleri, şehir plancıları, haritacılar çıkacak. Bugünün gençleri yarının büyükleri… İnşallah laboratuvarımız ve kütüphanemiz sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlayacak. Hayırlı uğurlu olsun. Ülkemize devletimize milletimize hayırlar getirsin.”

Başkan Altınok ve beraberindeki katılımcılar öğrencilerle birlikte kütüphane ve laboratuvarı gezerek incelemelerde bulundular.